Facebook
Steam

Instalare Steam pe Windows

Am redactat un tutorial de instalare a platformei Steam pentru începători. După instalarea platformei, la activarea unui joc mai aveţi nevoie să cumpăraţi cd key la jocurile pe care vreţi să le utilizaţi din Steam. Tutorial cumpărare cd key Counter-Strike 1.6 sau Counter-Strike: Source găsiţi aici. Am achiziţionat ambele licenţe fără probleme prin SMS sau card bancar. Intraţi pe pagina producătorului şi descărcaţi programul de instalare a paltformei. După descărcare căutaţi programul SteamInstall.msi şi porniţi executabilul.

steam02.jpg

Click pe Next.

steam03.jpg

Citiţi condiţiile de utilizare şi dacă aveţi peste 13 ani, acceptaţi condiţiile, daţi click pe Next.

steam04.jpg

Alegeţi-vă tipul conexiunii de internet. Dacă nu ştiţi cât de rapidă este conexiunea voastră, intraţi pe Speedtest.net, faceţi un test de download şi upload. Alegeţi opţiunea care este cea mai apropiată valorii de upload, click pe Next.

steam05.jpg

Alegeţi limba engleză, dacă nu cumva sunteţi chinez, click pe Next.

steam06.jpg

Lăsaţi destinaţia intactă şi începeţi procedura de instalare prin butonul Install.

steam07.jpg

Platforma este instalată, click pe Finish. Urmează update-urile automate.

 

Crearea contului unic steam

steam08.jpg

Aşteptăm să apară fereastra următoare:

steam09.jpg

Pentru creare cont nou, faceţi click pe Create New Account.

steam10.jpg

Citiţi condiţiile şi faceţi click pe I Agree.

steam11.jpg

În această fereastră sunt introduse detaliile contului: nume cont şi parola. Alegeţi o parolă formată din litere şi cifre, evitaţi cuvintele din dicţionare, să fie cel puţin de 8 caractere. Este important pentru protejarea contului. Faceţi click pe Next.

steam14.jpg

Aici introduceţi adresa email de contact al vostru. Important pentru recuperarea contului furat sau parolei pierdute. Faceţi click pe Next.

steam16.jpg

Alege o întrebare secretă şi tastează răspunsul în căsuţa liberă. De asemenea este crucial pentru recuperarea contului. Faceţi click pe Next. Vă apare o fereastră cu detaliile contului, notaţi-le undeva sau tipăriţi pagina, daţi click pe Next.

steam18.jpg

Aveţi contul activ, daţi click pe Finish. Vă apare iconiţa steam din imagine. Aşteptaţi apariţia ferestrei următoare.

 

Activarea produsului pe steam

steam20.jpg

Alegeţi Games, din meniul de sus, şi click pe Activate a product on Steam...

steam21.jpg

Sper că aveţi un cd-key valid cumpărat. Daţi click pe Next.

steam22.jpg

După citirea condiţiilor de utilizare, daţi-vă acordul prin I Agree.

steam23.jpg

Introduceţi codul primit cu atenţie, faceţi click pe Next. Aşteptaţi apariţia ferestrei principale.

 

Descarcarea si instalarea produsului activat

steam24.jpg

Alegeţi Games din meniul de sus, şi click pe View Games Library.

steam25.jpg

Veţi avea Counter-Strike, Counter-Strike: Condition Zero şi Counter-Strike: Condition Zero Deleted Scenes listate la jocuri. Faceţi click dreapta pe Counter-Strike şi daţi click pe Install Game... Restul le puteţi instala prin aceeaşi procedură mai târziu.

steam26.jpg

Daţi click pe Next.

steam27.jpg

La fel pe Next. Lăsaţi opţiunile bifate pentru shotcut-uri.

steam28.jpg

Daţi click pe Finish şi aşteptaţi descărcarea jocului. Jocul se va descărca în funcţie de conexiunea dv. Când s-a terminat downloadul, porniţi jocul de pe desktop sau din fereastra principală, click dreapta pe Counter-Strike şi Play Game.

 

Recomandari legate de securitatea contului

Găsirea unei parole bune:
O parolă bună este un prim pas necesar pentru securizarea contului dumneavoastră. Când creaţi o parolă incercaţi să satisfaceţi următoarele cerinţe:

* Folosiţi cel puţin 6(şase) caractere(litere si cifre)
* Folosiţi atât litere mari cât si litere mici
* Includeţi cel putin un număr in parolă
* Nu folosiţi un nume sau un cuvânt care poate să fie găsit in dicţionar sau o serie de litere cum apare pe tastatură ("qwerty" şi "12345" nu sunt parole securizate)

Recomandări generale de securitate:

În afară de găsirea unei parole bune , este bine să vă securizaţi sistemul în următoarele moduri:

Folosiţi parole unice:
Folosiţi o parolă diferită pentru contul Steam , alta pentru contul Steam Support şi alta pentru adresa e-mail de contact. Dacă sunteţi activi în forumuri de gaming folosiţi alt nume si altă parolă decât cele folosite pentru contul Steam.

Scanaţi calculatorul:
Scanaţi frecvent calculatorul contra viruşi , spyware , key-loggere sau alte programe de fel cu o utilitate antivirus care are cele mai noi definiţii.

Evitaţi calculatoare ne-securizate:
Evitati să accesati contul Steam din cluburi de internet sau de pe calculatoare shared .Dacă trebuie să accesati contul din acest fel de loc , asiguraţi-vă ca acel sistem a fost scanat împotriva viruşilor si spywareului. Lucruri la care să fiţi atenţi: Hoţii de conturi au mai multe metode de a fura conturi. De cele mai multe ori, utilizatorii le dau informaţiile legate de cont hoţilor. Fiţi atenţi la activităţile enumerate mai jos:

Utilizatori care cer informaţii legate de numele contului sau parolă:
Unii utilizatori cer informaţii de acest fel pe IRC sau programe de chat online .Comerţul cu conturi Steam este o violare a Înţelegerii Abonatului Steam (Steam Subscriber Agreement). Nu daţi datele legate de contul dumneavoastră altor utilizatori.

Utilizatori care folosesc nume de angajaţi Steam şi cer date despre cont (Trucuri Phishing):
Mailuri care cer date despre cont sau imagini cu cd-keyuri. Angajaţii Steam nu vă cer niciodată date despre cont / Cd-keyuri şi orice e-mail de la ei va veni de pe domeniul support.steampowered.com.

Programe nedorite in downloaduri(viruşi):
Fişiere executabile descărcate de pe internet (de obicei fişiere executabile (.EXE) oferite ca "moduri" care conţin cod nedorit (viruşi) făcuţi pentru a fura informaţii despre contul Steam.

 

COM_COMMENTS_COMMENTS_COUNT

Cancel or