Facebook
Steam

Mouse Fix in Windows 7 si 8

Unii dintre noi folosim la Counter-Strike 1.6 un mouse, care are accelerarea scoasă din regiştrii windows. De ce recurgem la trucul acesta? Din cauza windowsului, care după versiunea din 2000, precum XP, Vista, Windows 7 şi Windows 8 are încorporat un tweak numit Enhance Pointer Precision (dacă mişti mouse-ul încet, cursorul se va deplasa foarte încet, iar invers, foarte rapid). Acesta accelerează mouse-ul, care nu mai răspunde linear. Este foarte util, când lucrezi la o aplicaţie, chiar te ajută. Dar în jocurile FPS (First Person Shooter) ai nevoie de foarte multă precizie în aim, care nu poate fi atins cu această funcţie activă. Unele mouseuri de firmă, mai ales cele produse pentru gaming, precum Logitech, Razer, Microsoft etc. au drivere speciale cu care se pot scoate aceste funcţii.

Dar nu toţi cheltuim pe mouse-uri de calitate. Mai demult am prezentat pe site un registry tweak cu care se poate scoate această acceleraţie din Windows XP şi Vista: Mouse Fix in Windows XP. Totuşi cu răspândirea rapidă a noilor sisteme de operare şi adoptarea treptată de către industria PC, aplicaţia nu este corespunzătoare, fiindcă driverele funcţionează altfel. O căutare pe google m-a convins că este în continuare nevoie de tratarea diferită a mişcării mouseului în jocurile mai vechi FPS, Counter-Strike 1.x, Half-Life, Quake etc. Soluţia se numeşte MarkC Windows 7, 8, 8.x Acceleration Fix.

 

Actualizare 2013 - setari mouse rawinput

După actualizările Valve din acest an, nu mai trebuie să recurgeţi la registry tweakuri, pentru a scoate acceleraţia mouse-ului. Pentru acesta există un cvar acum, care se numeşte m_rawinput, care funcţionează exact ca pachetul rinput din GUI-urile PGL. Deci dacă vreţi eliminarea acceleraţiei folosiţi m_rawinput 1 (treceţi în consolă sau în config). Dacă nu vă convine feelingul sau aveţi instalată versiunea 2009, atunci lăsaţi m_rawinput 0 şi folosiţi MarkC Windows 7, 8, 8.x Acceleration Fix. Propun adăugarea în launch options şi comenzile noforce (-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd).

 

 

Cum instalez MarkC Windows 7, 8, 8.x Acceleration Fix?

epp.jpg1. Află DPI actual: click Start, intră în Control Panel şi selectează Appearance and Personalization, apoi Display. Verifică dacă ai 100%, 125%, 150% selectat.
2. Deschide arhiva şi selectează REG care corespunde valorii DPI de mai sus.
3. Dublu click pe el. Răspunde YES şi OK la ferestrele care apar.
4. Restartează sistemul.

Atenţie: este necesar să fii logat de pe cont de administrator pentru efectuarea schimbărilor, pointer speed funcţionează corect doar la gradaţia 6 sau 11.

 

Descarca MarkC Windows 7, 8, 8.x Acceleration Fix

COM_COMMENTS_COMMENTS_COUNT

Cancel or