Mouse Fix in Windows XP

ATENŢIE ! Actualizare 2013: După actualizările Valve din acest an, nu mai trebuie să recurgeţi la registry tweakuri, pentru a scoate acceleraţia mouse-ului. Pentru acesta există un cvar acum, care se numeşte m_rawinput, care funcţionează exact ca pachetul rinput din GUI-urile PGL. Deci dacă vreţi eliminarea acceleraţiei folosiţi m_rawinput 1 (treceţi în consolă sau în config). Dacă nu vă convine feelingul sau aveţi instalată versiunea 2009, atunci lăsaţi m_rawinput 0 şi folosiţi CPL Mouse Fix. Propun adăugarea în launch options şi comenzile noforce (-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd). Aceste setări mouse, aproape sunt echivalente cu un mouse fix.

 

CPL Mouse Fix

E un tweek pentru mouse pe care gamerii profesionişti îl folosesc pentru sensibilitate precisă. Unul din membrii CPL(Cyberathlete Professional League) a realizat acest fişier simplu (registru) care înlătură orice acceleraţie a mouse-ului din windows XP.

La început vi se va părea încet şi ciudat , este adevărat. Înlăturând acceleraţia din Windows, cursorul mouse-ului (crosshair) va afişa precis mişcările mouse-ului, realizând o mişcare foarte sensibilă a mouse-ului. Nu va avea nici un efect în afara jocului însă are un impact major in-game. Poate fi ciudat la început însă odată ce va obişnuiţi ar putea îmbunătăţii aim-ul vostru considerabil.

mousefix.jpg

Instrucţiuni instalare :
- Dezarhiveaza conţinutul arhivei şi execută fişierul mouse_fix.reg din folderul "Install"
- Selectează "YES"
- Restart computer

Instrucţiuni dezinstalare :
- Dezarhivează conţinutul arhivei şi execută fişierul removemouse_fix.reg din folderul "Uninstall"
- Selecteaza "YES"
- Restart computer

Nu va avea nici un efect în afara jocului însa are un impact major in-game.

Mulţi jucători nu realizează că accelerarea este o setare default în windows. Fiecare mişcare a mouse-ului are o reacţie diferită, calculată pe baza unei formule matematice, este inconsistentă, viteza variază. Uneori este mai bine, dar priceperea jucătorului nu se va forma în timp şi se va mira de performanţa sa inconsistentă în joc, cu toate că joacă mult. Mişcarea dintr-un punct în altul după înlăturarea acceleraţiei va fi de fiecare dată la fel, iar priceperea jucătorului cu trecerea timpului se va îmbunătăţi. Microsoft a implementat acceleraţia în toate sistemele sale de operare moderne. Pentru Windows 7 aplicaţi acest tutorial pentru înlăturarea acceleraţiei în jocurile FPS.

 

 

 

Download CPL Mouse Fix

Comments (0)

Cancel or