Optimizare Mouse PS/2

Acest articol îşi propune să prezinte o modalitate de optimizare a mouse-ului obişnuit, cu portul PS/2, pentru jocurile tip FPS (First Person Shooter). Cu toţii ştim faptul că diferenţa dintre câştigarea jocului sau pierderea rundei constă de multe ori în viteza de reacţie a jucătorului. Dar ce se întâmplă, când doi jucători sunt pe picior de egalitate în privinţa reflexelor? Totuşi câştigă constant cel care are un mouse cu timp de răspuns mai scăzut, decât cel al adversarului. Mouse-urile de generaţie mai nouă sunt fabricate pentru porturile USB ale calculatorului, dar mulţi mai folosim vechiul port PS/2. Ghidul acesta vă va arăta cum puteţi să vă reglaţi mouse-ul în aşa fel, încât să aibă cel mai mic polling rate posibil. Înainte de a regla mouse-ul, verificaţi parametrii actuali ai mouse-ului de care dispuneţi.

Descărcaţi programul MouseRate, extrageţi fişierul mouserate.exe pe Desktop şi rulaţi-l. Mişcaţi rapid cursorul pe fereastra deschisă a programului şi vi se va afişa viteza medie a mouse-ului. Probabil rulează la 125 Hz, indicând un delay de 8 ms. Gamerii folosesc jucării speciale care rulează în intervalul de 500-1000 Hz, având un delay de 2-1 ms. Acest lucru este reglat din driverele personale şi nu mai este nevoie să-l reglaţi din Windows.

Primul pas este să deschideţi Device Manager, căutaţi categoria Mice and other pointing devices şi selectaţi Microsoft PS/2 Mouse.

ps2mouse01.jpg

Dublu click şi în fereastra următoare alegeţi Advanced Settings.

ps2mouse03.jpg

Schimbaţi valorile default cu Sample Rate 200 reports / second, Input Buffer Length 300 packets şi bifaţi Fast Initialization.

ps2mouse04.jpg

Daţi click pe OK şi restartaţi calculatorul.

Folosiţi din nou programul MouseRate şi vedeţi diferenţa:

ps2mouse05.jpg

În cazul meu timpul de răspuns s-a îmbunătăţit, dar nu prea mult, atât îmi permite mouse-ul. Pentru varianta USB folosiţi tutorialul acesta.

Alte recomandări: reglaţi din Control Panel la Pointer Options, viteza cursorului să fie pe gradaţia 6. Pentru un aim mai bun, eliminaţi acceleraţia din Windows XP, sau înlăturaţi acceleraţia din Windows 7.

ps2mouse06.jpg

 

Comments (1)

Cancel or

  • La windows 7 nu merge :(