Cum sa evitati redirectele?

Ce sunt redirectele? De obicei redirectele sunt folosite pentru a înştiinţa browserele vizitatorilor unui site, despre schimbarea adresei acestuia şi implicit redirecţionarea lor pe noua adresă. Această procedură este folosită de obicei la schimbarea domeniului sau extensiei domeniului, ca să nu se piardă rankingul, paginile indexate de motoarele de căutare, vizitatorii etc. În Counter-Strike 1.6 redirectele sunt folosite, pentru a păcăli jucătorul şi a-l deturna în timpul conectării spre alt server. Pe scurt, deschizi jocul, începi să cauţi servere după harta preferată, numărul jucătorilor de pe server sau modul de joc instalat. Dai connect sau click pe serverul respectiv şi te trezeşti altundeva, într-o adunătură de jucători din toată lumea, nicidecum pe serverul ales. Este foarte enervant să încerci să găseşti un server decent, când toate serverele momeală duc pe acelaşi server jalnic. Cum este posibil aşa ceva? S-a inventat redirectul, adică serverul fals, care afişează la interogare jucători mulţi pe server, diferite hărţi, moduri, care îşi schimbă informaţiile la câteva minute şi te păcăleşte din nou să încerci să intri pe el. După ce au apărut acestea, disponibile gratis sau cu plata, dezvoltate de două site-uri cunoscute din România, a apărut o întreagă industrie de redirecturi, găzduire de redirecturi sau afacerile cu dropuri, care au spamat total browserele jucătorilor. Mai demult se deschideau chiar şi 500 de servere false pe un IP, pînă s-a trezit Valve să restricţioneze numărul serverelor pe IP, pînă la maxim 16. Chiar şi aşa se închiriază VPS-uri cu multiple IP-uri, din toată lumea şi se spamează în continuare lista de jocuri, pe serverele româneşti au început să joace şi jucători din Bora Bora. Penibil... S-au mai făcut câteva actualizări, care scad drastic numărul jucătorilor redirectaţi pe steam. S-a criptat legătura dintre master server şi jucător şi serverele vechi nu mai apar în listă. Redirectele apar în listă fără jucători şi aşa a apărut o metodă de a evita redirectele. Dar funcţionează doar pentru jucătorii cu licenţă steam.

Când deschid lista îmi apar multe servere, dacă vă uitaţi mai atent la IP şi port veţi vedea multe servere pe acelaşi IP sau porturi ciudate începând de la 28000 sau 29000. Acestea toate sunt servere false. Chiar şi cel cu portul 27015, pentru că aceea comunitate nu primeşte servere, decât de la o firmă, iar acel IP nu este de la firma respectivă.

steam_browser01.jpg

Verificăm informaţiile prin click dreapta şi View server info.

steam_browser02.jpg

Detaliile ne arată un port 28002, iar jucătorii sunt conectaţi toţi simultan de opt ore şi 30 de minute. Este imposibil, nimeni nu a ieşit sau intrat pe server în acest răstimp.

steam_browser03.jpg

Acum dăm click pe CHANGE FILTERS, putem seta regiunea, latenţa dorită, nu este necesar, dar este indicat să nu vedem servere, decât din Europa, altfel riscăm să găsim un server la distanţă cu latenţe mari. Cel mai important este să bifaţi opţiunea Has users playing.

steam_browser04.jpg

Daţi REFRESH ALL şi vă vor apărea doar serverele adevărate, toate cu porturi 27015 sau 28015.

steam_browser05.jpg

 

Comments (0)

Cancel or