Facebook

Prezentare Left 4 Dead

l4d_cover.jpgLeft 4 Dead este un joc FPS (First Person Shooter) cooperativ, horror, gen supravieţuire. Proiectul a fost început de Turtle Rock Studios, iar apoi a fost achiziţionat de Valve. Jocul utilizează motorul Source, ca multe alte jocuri dezvoltate de Valve şi a fost lansat în toamna anului 2008. De atunci a fost creată şi partea a II-a a jocului Left 4 Dead 2. În prezent nu se ştie, dacă se va mai face încă un joc, Valve a declarat că lucrează la partea a III-a al unui titlu de succes, dar nu a divulgat mai multe detalii. Se speculează în cercurile pasionaţilor de jocuri următoarele variante posibile: Portal 3, Left 4 Dead 3 sau Half-Life 3. Sincer vorbind primul joc din seria L4D era de ajuns, jocurile cu zombie, gen horror au inundat piaţa. Left 4 Dead 2 nu aduce nimic nou, doar nişte actualizări ale graficii, decorurilor şi armelor, alte clase de infectaţi, dar în principiu este acelaşi lucru. Plictisitor, m-a dezamăgit jocul, nici nu m-am deranjat să-l termin. Dacă avea aceiaşi protagonişti, poate era altceva. Deci eu nu aştept un alt Left 4 Dead, nici Portal, cu toate că este excelent, este prea devreme după recenta lansare al lui Portal 2, ci un Half-Life 3. Aventurile lui Gordon Freeman încă nu s-au terminat, iar Valve amână extrem de mult continuarea.

Acţiunea jocului Left 4 Dead are loc, după o pandemie apocaliptică, unde aproape toată populaţia a fost infectată. Supravieţuitorii în număr de patru: Bill, Zoey, Louis şi Francis sunt atacaţi în continuu de horde de infectaţi, care au suferit mutaţii. În campania single player, poţi alege oricare dintre cele patru caractere. Dispune de şase campanii, divizate pe câteva capitole: No Mercy, Crash Course, Death Toll, Dead Air, Blood Harvest şi ultimul The Sacrifice. Esenţa supravieţuirii este să colaborezi cu echipa, altfel n-ai nici o şansă. Infectaţii sunt împărţiţi în cinci categorii, fiecare cu alte caracteristici: Boomer, Smoker, Hunter, Witch şi Tank, cel mai periculos. În fiecare capitol porniţi dintr-o locaţie sigură şi trebuie să treceţi prin armatele de infectaţi, care vor ataca în valuri tot mai mari, să ajungeţi din nou într-o cameră sigură, unde veţi avea kituri pentru refacerea fizică, grenade, arme şi muniţie.

Jocul dispune şi de o secţiune multiplayer, unde poţi juca cu încă trei prieteni, care poate fi mai distractiv, decât să joci tu singur alături de caractere controlate de calculator. Această variantă se joacă pe servere cu patru sloturi, infectaţii fiind controlaţi de procesor. Pe serverele cu opt sloturi, se joacă în două echipe, supravieţuitori contra infectaţi, apoi se schimbă taberele, se contorizează obiectivele îndeplinite, se acordă punctajul şi se alege echipa câştigătoare.

 

Cumpara Left 4 Dead

 

Cerinţe Sistem Minime

Sistem Operare: Windows XP, Vista, Windows 7, Mac OS X 10.6.4
Procesor: Pentium 4 3.0 GHz
RAM: 1 GB RAM
HDD: 7.5 GB spaţiu liber
Placa Video: ATI 9600, Nvidia 6600 cu 129 MB RAM Pixel Shader 2.0
Placa Sunet: compatibilă DirectX 9.0c

Cerinţe Sistem Recomandate

Sistem Operare: Windows XP, Vista, Windows 7, Mac OS X 10.6.4
Procesor: Intel Core 2 Duo 2.4 GHz sau mai recente
RAM: 1 GB RAM sau mai mult
HDD: 7.5 GB spaţiu liber
Placa Video: ATI X1600, Nvidia 7600 cu Pixel Shader 3.0 sau mai recente
Placa Sunet: compatibilă DirectX 9.0c

COM_COMMENTS_COMMENTS_COUNT

Cancel or